Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Καρυδόπιτα με γιαούρτι και γλάσο σοκολάτας

Τα βασικά συστατικά της συνταγής...



...έχουν εφαρμογή και σε άλλες περιπτώσεις .

Μπορεί να διανύουμε περίοδο νηστείας , όμως το γιαούρτι , τα αβγά, και κάθε είδους τρόφιμα, κατά προτίμηση ληγμένα πολλών ημερών , έχουν την τιμητική τους .



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», οι υπουργοί  δείχνουν απρόθυμοι  να εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις και στις ανά την Ελλάδα παρελάσεις της 25ης Μαρτίου .





















Ο λόγος είναι ότι έχουν ανησυχήσει από τον τρόπο αντιμετώπισης κυβερνητικών στελεχών, αλλά και των πολιτικών εν γένει, με γιαούρτια, νεράντζια κλπ.






Mάσκα ομορφιάς by Dinos






























Αφήστε που στη θέση της παλιάς γνωστής επιγραφής στις εθνικές οδούς «προσοχή πέφτουν βράχοι» σύντομα θα έχουμε και ταμπέλες «προσοχή πέφτουν… γιαούρτια» στα μέρη όπου αναμένεται να εμφανισθούν πολιτικοί.


Καρυδόπιτα με γιαούρτι και γλάσο σοκολάτας

Υλικά
  • 650 γρ. γιαούρτι
  • ½ κιλό χοντρό σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι του κρασιού (και λίγο παραπάνω) κονιάκ
  • 3 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ½ κιλό καρύδια χοντρο αλεσμένα
  • Για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 2 ½ ποτήρια του νερού νερό
  • Για το γλάσο
  • 2 κουβερτούρες
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ της αρεσκείας μας ή κονιάκ


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ τογιαούρτι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τααυγά, το κονιάκ, την κανέλα,
 το γαρύφαλλο,τη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά, για να ομοιογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμετα καρύδια και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σεβουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα.
Μόλις κοκκινίσει η καρυδόπιτα, τη βγάζουμε από το φούρνο
και τη σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι, το οποίο το έχουμε βράσει 5-6λεπτά.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, και στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν κρυώσει καλά η καρυδόπιτα, στρώνουμε από πάνω το γλάσο σοκολάτας
και όταν κρυώσει και αυτό,την κόβουμε σε κομμάτια σχήματος ρόμβου ή τετράγωνου.







part of pylosnews.blogspot.com
part of sintagesmamas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ad24.gr

Τα Καλύτερα της Εβδομάδας

Advertising