Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Πώς θα προστατέψουμε το σπίτι μας από τους κλέφτες ???

Η ασφάλεια...

...πάνω απ΄όλα .

Κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την σωστή επιλογή συναγερμού , και την εγκατάστασή του
 στο σπίτι . 


Οι καλωδιώσεις για την  ασφάλεια της κατοικίας μας είναι κάτι που πρέπει να έχει σχεδιαστεί νωρίς ,κατά τη  διαδικασία κατασκευής του.

Αν όμως δεν υπάρχουν εγκατεστημένες,  μπορούν να γίνουν επεμβάσεις που θα αυξήσουν την ασφάλειά του για τη δική σας προστασία.Η εγκατάσταση συστήματος συναγερμού είναι βασική προϋπόθεση για την καλή  λειτουργία οποιουδήποτε άλλου συστήματος τοποθετήσουμε.
 Ένα αποτελεσματικό σύστημα συναγερμού μπορεί να στοιχήσει ακόμα και λιγότερο από 1000 € .Σε αυτό το κόστος πρέπει να προστεθεί και ετήσια συνδρομή σε εταιρεία με τηλεφωνικό κέντρο για να ειδοποιεί εμάς και την αστυνομία, αλλιώς ο συναγερμός δεν έχει κανένα νόημα.


Παγίδες - επαφές
Στην ουσία μιλάμε για δύο κομμάτια τα οποία το ένα είναι ένας μαγνήτης και το άλλο είναι μια μεταλλική επαφή. Όταν αυτά τα δύο είναι κοντά, τότε η επαφή κλείνει και αντίστοιχα η ζώνη είναι κλειστή, ενώ όταν απομακρύνονται η επαφή ανοίγει. Η διαφορά στο κοστολόγιο είναι το μέγεθος, αν θα είναι εξωτερικής εγκατάστασης ή χωνευτή μέσα στα ανοίγματα, αν θα είναι για γκαραζόπορτες, κ.λ.π.
Με παγίδες επαφής πρέπει να ασφαλιστούν παράθυρα αλλά και παραθυρόφυλλα. Έστω κι’ έτσι, ο διαρρήκτης μπορεί να κόψει παραθυρόφυλλο αλλά και παράθυρο (και τα διπλά) και να βραχυκυκλώσει τις επαφές για να μπει σαν κύριος. Ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να τον αποτρέψουμε είναι να τοποθετηθούν και αισθητήρες κραδασμού στα παράθυρα. Έτσι αν οι ληστής προσπαθήσει να κόψει ή να σπάσει το τζάμι ο συναγερμός θα ηχήσει.

Ανιχνευτές κίνησης
Οι ανιχνευτές κίνησης καλύπτουν αποτελεσματικά το χώρο που μπορεί να αποτελέσει σημείο εισόδου και θα λειτουργήσουν ακόμα και όταν τα υπόλοιπα αποτρεπτικά (παγίδες επαφής και κρούσης) έχουν αποτύχει.
Aν απουσιάζουμε και έχουμε κατοικίδιο το οποίο μένει στο σπίτι, μπορούμε να τοποθετήσουμε ειδικούς ανιχνευτές κίνησης που δεν επηρεάζονται από τα κατοικίδια. Τους ίδιους ανιχνευτές κίνησης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και για τον κήπο μας από τον οποίο το βράδυ διέρχονται γάτες και άλλα ζώα.

Σειρήνα
Είναι δύο ειδών, οι εξωτερικές, και οι εσωτερικές. Οι εσωτερικές είναι απλές και μικρές , με σκοπό να ασκήσουν ψυχολογική πίεση σε όποιον κακόβουλα θελήσει να μπει. Οι εξωτερικές σειρήνες πρέπει να είναι αυτό-προστατευόμενες από κόψιμο καλωδίων άνοιγμα ή ξήλωμα. Αυτό που κάνει την διαφορά, είναι:
1) Αν η σειρήνα έχει έξτρα μεταλλικό κάλυμμα για μεγαλύτερη προστασία.
2) Αν η ισχύς που έχουν οι μπαταρίες είναι αρκετά μεγάλες για να καλύψουν την αυτονομία που πρέπει να έχουν.
3) Αν ο θόρυβος είναι από μεγάφωνο-κόρνα η από πιεζοηλεκτρικό μεγάφωνο. Αυτό φαίνεται απλά, μια και εκείνες που έχουν πιεζοηλεκτρικό μεγάφωνο είναι μπροστά τελείως επίπεδες και κλειστές σε όλη την πρόσοψη ενώ αυτές που έχουν μεγάφωνο κώνο, στην πρόσοψη έχουν κενά (γρίλιες).
Η τοποθέτηση της σειρήνας στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού δεν πρέπει γίνεται για να εντυπωσιάσει τους γείτονες με την ομορφιά της και τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν αλλά για να ηχεί αποτελεσματικά.

Όταν η σειρήνα του συναγερμού είναι σε σημείο όπου ο διαρρήκτης μπορεί να την φτάσει με σχετική ευκολία τότε είναι δώρο άδωρο. 
Η σειρήνα πρέπει να τοποθετείται σε σημείο δυσπρόσιτο αλλά εμφανές ενώ καλό είναι να υπάρχει και μία δεύτερη σειρήνα που θα είναι κρυφή και θα τρομάξει τον δράστη, οποίος θα θεωρεί ότι έχει αχρηστεύσει την μοναδική σειρήνα…

Ενσύρματος ή ασύρματος;
Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί στο εμπόριο συναγερμοί που συνδέονται ασύρματα με τα υπόλοιπα τμήματά τους. Το θετικό τους είναι ότι τοποθετούνται μέσα σε λίγες ώρες χωρίς καλωδίωση. Στον αντίποδα, ειδικοί τεχνικοί υποστηρίζουν πως οι συναγερμοί αποτελούν όμως ίσως εύκολη λεία για διαρρήκτες με «ηλεκτρονική» υποστήριξη που μπορούν σταθμευμένοι έξω από το διαμέρισμα να αχρηστεύσουν τον ασύρματο- συναγερμό με την ίδια ασύρματη τεχνολογία.

Καλωδιώσεις
Οι καλωδιώσεις πρέπει να είναι από γαλβανισμένο χαλκό και όχι από απλό χαλκό που με τα χρόνια οξειδώνεται. Ο απλός χαλκός έχει ένα κοκκινωπό χρώμα, ενώ ο γαλβανισμένος χαλκός ασημί. Το κόστος είναι φυσικά ανάλογο.

Ένας καλός συναγερμός είναι αλήθεια ότι στοιχίζει αρκετά. Δεν στοιχίζει όμως σίγουρα όσο η ζωή μας ούτε όσο η πανάκριβη τηλεόραση LCD 50 ιντσών και τα ηχοσυστήματα που αγοράσαμε… 

Η τοποθέτησή του ακόμα και εκ των υστέρων είναι επιβεβλημένη. Ακόμα πιο επιβεβλημένη όμως είναι η χρήση του!


part of www.menslounge.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ad24.gr

Τα Καλύτερα της Εβδομάδας

Advertising